Ovaj kolač vraća u detinjstvo, života mi.
Moram da vam kažem da sam jako ponosna na kumu koja je prihvatila ( jako je stidljiva) da sa vama i na ovaj način podeli svoje đakonije iz kuhinje, sprema devojka kida kako kuva i slatko i slano. Ona je mama, živi u Švajcarskoj i ona je Kućna domaćica! Tako se zove na Instagramu. Za početak rešila je da sa nama podeli tetka Micin kolač sa breskvama. Breskvi imate na pijaci, jesu malo skuplje ali kome je baš ćeif da proba ovaj kolač, neka kupi breskve nek’ sve propadne!
Kaže ona ovako u svom postu na Instagramu a ja se sve slažem, života mi.
“Još dok smo bili mali tetka nam je pravila ovaj kolač i mene uvek seća na nju i detinjstvo, posle toga mami je prosledila recept jer nam se svideo baš i sada ga i ja stalno pravim kad krene sezona breskvi i nektarina! Toliko je jednostavan a toliko lepo osvežava!
Sastojci:
KORA:
6 jaja
150 gr šećera
100 gr oraha
60 gr brašna
pola praška za pecivo
Pečenu koru prerezati na dva dela, ili podelite sastojke i posebno pecite 2 kore ako baš niste vešti da jednako presečete, mada da vam kažem i ako ne presečete dobro kad se složi, torta izgleda super kao kod mene ovaj put nisam baš najbolje podelila kore, ali opet izgleda super kad se “zamaže”.
FIL :
500 ml slatke pavlake
2 kisele pavlake
90 gr šećera
5 breskvi ili nektarina
Ili umesto pavlake slatke možete umutiti 300 gr šlaga sa 2 dl vode i u tom slučaju dodati 3 kisele pavlake jer je šlag malo više slađi.
Kore natapam sa 400 ml mleka,1 vanil šećerom i rumom. Na resečenu koru dodate fil sa iseckanim breskvama, preko njega stavite drugu koru, a na koru odozgo završni šlag.
Ovde ostavljam video sve lepo kako žena sprema:
Uživajte u poslastici, nakrkajte se i bole vas uši za leto i kilograme, ionako leta neće ni biti, ha!
Aj’ pa tako!